Den bosch 073 – 303 34 01 info@ultrawhiteningexpress.nl

Meest gestelde vragen

Voorbereiden op de Ultra Whitening Express behandeling

 

Zijn er kosten verbonden aan een consult?

Nee, uiteraard wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en hoe een Ultra Whitening Express behandeling precies in zijn werk gaat. We geven je kosteloos en geheel vrijblijvend advies over alle aspecten van de Ultra Whitening Express behandeling.

 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op  een behandeling?

Omdat bestaande tandplak en tandsteen het whiteningproces kunnen belemmeren zal een reinigingsbehandeling bij de tandarts het resultaat wel versterken, maar het is niet vereist. Bij veel tandsteen is wel eerst een behandeling bij een mondhygiënist vereist.

 

Tijdens de Ultra Whitening Express behandeling

 

Wat mag ik verwachten van een behandeling?

Je zult de behandeling als ontspannen ervaren. Relaxed zittend in een loungestoel terwijl een zachte whitening gel in combinatie met LED-licht het werk doet.  Een veilige, snelle en comfortabele behandeling voor een natuurlijk wit effect.

 

Hoe werkt de gel?

Door het whitening proces laten organische stoffen uit het tandglazuur hun kleur los. De gel bevat een werkzame stof die geactiveerd wordt door LED-licht. Deze stof dringt door in het tandglazuur en veroorzaakt hier een reactie met de verkleuringen die in de loop der jaren door invloeden van buitenaf zijn ontstaan.

De gel werkt alleen op natuurlijke tanden. Kronen, bruggen, implantaten, porseleinen vullingen en facings veranderen niet mee van kleur omdat ze niet reageren op de behandeling. Wanneer deze reparaties in het voorste gedeelte van het gebit zitten kan een zichtbaar kleurverschil optreden. Bij reparaties achter in de mond zal dit veel minder opvallen.

 

Is de behandeling pijnloos?

Het kan voorkomen dat je tijdens en na de behandeling lichte tintelingen ervaart. Na de behandeling kunnen de tanden iets gevoeliger zijn dan normaal; deze gevoeligheid verdwijnt echter snel.

 

Na de Ultra Whitening Express behandeling

Hoe lang blijven mijn tanden wit?

Ultra Whitening Express belooft een oplichting van 4-9 tinten in een sessie van 30 minuten, waarbij de originele tint van je gebit uiteindelijk bepaalt hoe wit je tanden kunnen worden. Afhankelijk van je eet- en drinkgewoonten en poetsgedrag houdt het effect 3 tot 4 maanden aan.

 

Mag ik na de behandeling eten en drinken?

Het eerste uur na de behandeling raden we aan om niet te eten of drinken (uitsluitend water). Daarna is het verstandig om 24 uur niet te roken en geen kleurstoffen te drinken/eten (koffie, thee, rode wijn, tomatensoep etc).

 

Treden er na de behandeling sneller verkleuringen aan het gebit op dan daarvoor?

De kleur van je gebit is een genetisch bepaald en verschilt dus van persoon tot persoon. Tijdens de Ultra Whitening Express behandeling worden de verkleuringen die in de loop der tijd door invloeden van buitenaf in je tanden terecht zijn gekomen opgeschoond.

Je tanden zullen niet sneller verkleuringen opnemen dan voor de behandeling. Dit gebeurt in exact hetzelfde tempo als voorheen. Er wordt namelijk niets veranderd aan de structuur van je gebit.

 

Kan een behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

Wij adviseren om een opfrisbehandeling na 3-4 maanden te doen. De soft dental whitening behandeling van Ultra Whitening Express is zacht en veilig en verandert niets blijvends aan de structuur van de tanden.

 

Ik zie witte vlekjes op mijn tanden na de behandeling. Is er iets mis?

Nee hoor, dit is een bijverschijnsel dat vlak na de behandeling bij meer mensen optreedt. Deze vlekjes trekken binnen 1 à 2 dagen vanzelf weg.

 

 

Overige vragen

 

Hoe ontstaan verkleuringen aan het gebit?

Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt zorgt op den duur wel voor verkleuringen aan je tanden. Denk aan rode wijn, koffie, thee, cola, maar ook aan voeding en kruiden die veel kleurstoffen bevatten zoals tomatensaus, rode bietjes, kerrie etc. Roken leidt tot verkleuring maar ook antibioticakuren uit het verleden kunnen het gebit geler maken. Daarbij kunnen niet direct zichtbare beschadigingen door een klap of ongeluk ook donkere verkleuringen opleveren.

Voor wie is een behandeling niet geschikt?

Voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen die allergisch zijn voor de ingrediënten, mensen met tand- en tandvleesproblemen, of hele gevoelige tanden en mensen die een chemokuur ondergaan, raden wij de behandeling af.

Veel tandsteen staat het whiteningproces in de weg waardoor het beter is eerst een behandeling bij een mondhygiënist te ondergaan.

Kom ik als 17-jarige in aanmerking voor een behandeling?

Ben je onder de 18 jaar dan is je gebit nog niet volgroeid en daarom kom je niet in aanmerking voor een Ultra Whitening Express behandeling. Op jonge leeftijd is er in de regel nog nauwelijks sprake van verkleuring aan het gebit. Heb je toch verkleuringen, dan is het van belang dat er door een mondspecialist of je eigen tandarts naar de oorzaak wordt gekeken.

 

Kan ik een behandeling doen als ik kronen heb of facings?

De Ultra Whitening Express gel werkt alleen op natuurlijke tanden. Kronen, bruggen, implantaten, porseleinen vullingen en facings veranderen niet mee van kleur omdat ze niet reageren op de behandeling. Gebitsreparaties die langer geleden zijn uitgevoerd kunnen in de loop van tijd witter uitvallen dan de rest van het gebit waardoor een Ultra Whitening Express behandeling uitkomst kan bieden.

Zijn de reparaties recentelijk uitgevoerd, dan kan het zijn dat de natuurlijke tanden na een behandeling witter uitvallen dan de kunstmatige aanpassingen. Dit is een afweging die je zelf moet maken.